Σολομός στο φούρνο με φασολάκια και πατάτες



Τι φαγητό ετοιμάζεις για το αυριανό ταπεράκι στη δουλειά;

Σου έχω μια πεντανόστιμη συνταγή για ζουμερό σολομό με πολλά λαχανικά (για όλες τις βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου) αλλά και πατάτα που θα σε χορτάσει για το υπόλοιπο της μέρας. Ελαφρύ, απολαυστικό και πολύ γρήγορο να το φτιάξεις.

Tip: Ψήνουμε για 10 μόνο λεπτά το σολομό ανάμεσα στα λαχανικά και το ζωμό τους για να διατηρηθεί ζουμερός.


Υλικά

  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φιλέτο σολομού
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ φασολάκια καθαρισμένα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα απευθείας από την κατάψυξη)
  • 7-8 baby πατάτες (ή 1 μεγάλη πατάτα) κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 κούπα (100 ml) ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβος λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι 17 εκ. x 27 εκ. (ή ό,τι άλλο ταψί έχουμε διαθέσιμο)
  • Βάζουμε μέσα το κρεμμύδι, το καρότο, τα φασολάκια, τις πατάτες, τα ντοματίνια, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Χοντροσπάμε τον κύβο και τον ρίχνουμε από πάνω.
  • Έπειτα προσθέτουμε το κονκασέ ντομάτας και τέλος το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  • Σφραγίζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 60 λεπτά στους 180°C
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, κάνουμε στη μέση χώρο για το ψάρι μας και το τοποθετούμε ανάμεσα στα λαχανικά. Προσέχουμε να είναι
  • Σφραγίζουμε ξανά με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε απευθείας.



Πηγή: Cool Artisan